Onderzoekt mogelijkheden testwinkel in Biezenmortel

Eerste geheel nieuwe AttentPlus opent in Almen

Handel | 27-09-2011 08:31 | Eelco Brandes

 ALMEN - De dertiende Nederlandse AttentPlus is onlangs in Almen geopend. Het is, na het overnemen van eerdere slechtdraaiende familiewinkels, de eerste geheel nieuwe winkel van deze buurtsuper-formule.
 
Dat schrijft dagblad Trouw dinsdag. De supermarktketen duikt steeds vaker op in dorpen met maximaal 2500 inwoners, waar andere winkels de deuren sluiten. Voor een oplossing ging Almen (gemeente Lochem) in zee met de sociale formule van het bedrijf Supports&Co uit Apeldoorn. Mensen staan in de bedrijfsfilosofie centraal. Zo spelen herintreders op de arbeidsmarkt en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een belangrijke rol in het bedrijfsmodel. Zij generen via de sociale gemeentebudgetten de extra geldstroom die een buurtsuper financieel rendabel kan maken. Daarnaast hebben ook zeventien vrijwilligers en of werklozen zich aangemeld.

Tien euro
Ook Herwen (Gelderland) en Espel (Flevoland) krijgen binnenkort weer een buurtsuper op initiatief van dorpsbewoners. In Herwen (1100 inwoners) zijn de dorpelingen massaal zelfs bereid om 10 euro te investeren in de winkel.

Bron: Trouw